De watermeloen die gebruikt wordt voor de Dolce Cilento Watermeloncello komt uit eigen regio, namelijk Salerno. Deze watermeloen likeur biedt u een optimale smaak voor elk seizoen.

Bereiding

Watermeloen bestaat voor 95% uit water, en is dus een perfecte dorstlesser. Wel is vaak zo dat de frisse smaak van de watermeloen op de achtergrond staat. Om de volle en pure smaak van de vrucht terug te laten komen in de likeur, heeft Dolce Cilento eigen huisregels opgesteld: Bij een eerste teken dat de meloen rijp is, wordt deze direct geplukt en binnen twee uur verwerkt. Het vruchtvlees wordt verwijderd van de schil en in 96% alcohol geweekt. Na een aantal weken wordt het mengsel gezeefd en wordt de siroop voor deze likeur toegevoegd. De kwaliteit van de watermeloenen moeten uitmuntend zijn, vandaar dat Dolce Cilento nauw samenwerkt met professionele landbouwers uit de regio.

Serveren

De Dolce Cilento Watermeloncello is heerlijk als aperitief, maar ook als ‘afzakkertje’ na de maaltijd. Daarnaast perfect te mixen met verschillende dranken, en dus een ideale mixer voor een heerlijke cocktail.

Wij hebben een aantal tips voor het serveren van de Dolce Cilento Watermeloncello:

  • 3 uur voor serveren in de vriezer leggen
  • Shotglazen in de vriezer leggen voor het schenken
  • Verwerken in een frisse dressing

Productspecificaties

  • Hoeveelheid: 10cl of 70cl.
  • Soort drank: Likeur.
  • Ingrediënten:
    • Suikerriet alcohol.
    • Suiker.
    • Natuurlijke aroma’s.
    • Infusie van watermeloen sap.
    • E120.
  • Alcohol percentage: 25%.

Geproduceerd & gebotteld in Cilento, Agropolis, Campania, SA. Italië.